Artikler

Foto: TV 2/Bornholm

TV2 Bornholm

https://tv2bornholm.dk/artikel/ny-bog-skal-hjaelpe-boernene-gennem-livets-sorger

Skolebørn

Anmeldelser

BOGANMELDELSE: 

“Da Sorg blev min ven” af Elizabeth Gray

Titlen på denne fine, lille historie ”Da Sorg blev min ven” dækker på smukkeste vis bogens budskab: At sorg er en ven, som skal være din følgesvend livet igennem og ikke en fjende, som du skal undgå eller bekæmpe.

Bogen handler om en dreng, som har mistet én, han holdt meget af. Hvem ved vi ikke, men det er heller ikke væsentligt. Drengen er trist helt ind i knoglerne, og en hel mur af sorg står foran ham. Han prøver at kravle over den, han prøver at gå udenom. Men forgæves. Da han prøver at skubbe muren væk, lander han midt inde i den og opdager, at sorgen blandt andet er en klump med rare øjne, og at den vil ham det godt. Han lærer også, at han skal finde sin egen måde at være sammen med sorgen på. 

Der er kun få sætninger på hver side, billedsproget er nemt at forstå, og alle tekster er på modsat side illustreret af en fotocollage kreeret af forfatteren selv. Bogen er holdt i sort, hvidt og gråt, og det synes jeg passer godt til emnet. 

Ifølge forlaget henvender bogen sig især til de 5-12-årige, men kan læses af alle. Jeg håber og tror, at den vil sætte mange vigtige samtaler i gang rundt omkring, ikke mindst mellem forældre og børn. Børn har sjældent den livserfaring og det ordforråd, der skal til for at kunne tale om deres sorg, men det får de her, og lur mig om de ikke får gavn af det resten af livet. 

”Da Sorg blev min ven” er en dejlig bog om at forlige sig med sin sorg og om det vigtige i at bære den med sig. Jeg ville ønske, jeg selv havde fået læst bogen højt, da jeg var barn.

Sagt om sorg af Louise Winther

Fem stjerner på Saxo:

  • “Bogen er virkelig nem at gå til i en virkelig svær samtale. Den kan bruges til børn, og deres voksne, i mange forskellige svære situationer, hvor sorgen er svær at bære. Smukke illustrationer og så fint med mulighed for at tegne til slut i bogen.”
    Marie C 
  • “En virkelig fin bog, der kan åbne op for de svære snakke. For børn, men også for de voksne der omgiver dem – som måske selv står midt i sorgen.”
    Nadja T 

Pressefoto